2011. február 16., szerda

PARK Jin-Hwan: The Breaker


Ez lesz az első manga (valójában manhwa ugyanis a mű koreai) ismertetőm az oldalon, de valószínűleg nem az utolsó.
Miért is ezzel kezdem? Azt hiszem azokkal, akik már olvasták ezt a sorozatot teljes egyetértésben kijelenthetem, hogy ez egy több szempontból is egyedi mű.
Már sok-sok éve olvasok mangákat és nézek animéket (jóval a magyarországi Dragon Ballos és Sailor Moonos láz előtt kezdtem) és bár ennek a mangának jól behatárolható stílusa van, képes volt szakítani annak sztereotípiáival, és valami egészen egyedit alkotott.
Alapvetően adott egy erős harcművészes shōnen a szokásos settinggel. Lúzer gyenge főhős, valaki aki a mestere lesz, és sok komplikáció.
Aztán az ember elkezdi észrevenni az eltéréseket. Talán a főhősünk eredetileg sem olyan lúzer? Talán a mestere sem tökéletes?

Aztán ehhez jön egy nagyon átgondolt, már máshonnan ismerhető háttér, a Murim. Ez egy régi titkos harcművészeti szervezet. Mondhatni egy külön világ a mindennapi mellett, hiszen ennek tagjai nagyon szigorú szabályok segítségével igyekeznek a szervezet létét titkolni.

Akkor most jöjjön röviden a történetről egy kis szösszenet.
Egy nap Han Chun Woo, főhősünk mestere megérkezik egy középiskolába, ahol el kell rejtőznie. Egyszerűen megjelenik valakinek az ajánlásával, és felveszik tanárnak. Hááát nem a legjobb tanár alapanyag, egyezzünk meg ebben. Többet van elfoglalva a csajok seggének a bámulásával, mint a legtöbb diákja. Miközben legújabb hódításával kezdene formagyakorlatokat végezni a tetőn XD, szemtanúja lesz annak, hogy főhősünk éppen véget akar vetni amúgy tényleg nyomorúságos életének. Meg is menti annak rendje és módja szerint, aztán próbál Shioon fejével beszélni. Hát annyit ér el összesen, hogy Shioon elkezdi követni a városban, ahol is szemtanúja lesz annak ahogy Sunsengnim-ja, (tanárt jelent és Shionn így hivatkozik Han Chun Woora) laposra ver néhány rossz arcút. Természetesen másnap már elkezdi nyaggatni Sunsengnim-et, hogy tanítsa harcművészetekre. De ez lehetetlen, mivel Shioon teste nem rendelkezik megfelelő 'ki' (a harcművészetekhez használt belső energia) kapacitással.
Ez az a pont, ahonnan ténylegesen indul a sztorink. Megjelenik egy harmadik személy az iskolában, aki megoldást kínál Shioon problémájára, amivel mellesleg elszabadítja a poklot. Leginkább főszereplőnk számára.

Többet nem írnék a történetről és javaslom a wikipédia elkerülését is, mert eléggé spoilerekkel teli a cikk. :/
Amit még megemlítenék, az a csodaszép grafika. Láttam már ezelőtt szép manhwákat, de ez talán az eddigi legszebb. Álljon itt néhány kép ennek igazolására.
Jó olvasgatást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése